Εύκολες συνταγές

Συνταγή μπιζέλια Σουλτάνι με πορτοκάλια και καρότα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις του μπιζελιού Σουλτάνι με τα πορτοκάλια και τα καρότα! Αυτή η μοναδική συνταγή συνδυάζει τη γλυκιά γεύση των πορτοκαλιών με τη γήινη γλυκύτητα των καρότων δημιουργώντας ένα αρμονικό μείγμα γεύσεων που θα δελεάσουν τους γευστικούς κάλους σας. Τα ζωηρά χρώματα αυτού του πιάτου το καθιστούν ελκυστικό οπτικά, ενώ ο συνδυασμός των υφών προσθέτει μια ευχάριστη τραγανή αίσθηση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αρακάς Σουλτάνι
2 φλιτζάνια

Πορτοκάλια
2

Καρότα
2

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Κρεμμύδι
1

Σκόρδο
2 γαρίφαλα

Κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
για γεύση

Μαύρο πιπέρι
για γεύση

Φρέσκος κόλιανδρος
για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο, θα γίνει ένα μαχαίρι για τον τεμαχισμό των λαχανικών, μια ξύλινη κοπή, μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, μια τρυπητή, μια αποχυμωτή εσπεριδοειδών ή ένα χειροκίνητο στίγμα για την εξαγωγή χυμού πορτοκαλιού, έναν τρίφτη. αποφλοίωση λαχανικών για να τρίψετε ή να ξεφλουδίσετε τα καρότα, ένα τηγάνι και ένα πιάτο σερβιρίσματος.

Προετοιμασία

  1. Ξεπλύνετε καλά τα μπιζέλια σουλτανί και μουλιάστε τα σε νερό για περίπου 2 ώρες.
  2. Στραγγίστε τα μουλιασμένα μπιζέλια με τρυπητή και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Καθαρίστε τα πορτοκάλια, χωρίστε τα κομμάτια και αφαιρέστε τυχόν σπόρους.
  4. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Τρίψτε ή ξεφλουδίστε τα καρότα και αφήστε τα στην άκρη.
  6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  7. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κύμινο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
  8. Προσθέστε τον στραγγισμένο αρακά σουλτανί, τα τριμμένα ή καθαρισμένα καρότα, τα κομμάτια πορτοκαλιού και το φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού στο τηγάνι.
  9. Παρατηρήστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας.
  10. Μαγειρέψτε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσετε τα μπιζέλια, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  11. Μόλις ψηθεί, μεταφέρετε τα μπιζέλια σουλτάνι με τα πορτοκάλια και τα καρότα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  12. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου για πρόσθετη φρεσκάδα και άρωμα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μουλιάσματος για τα μπιζέλια σουλτανί.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

🌟 Για να βελτιώσετε τις γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα κουρκούμα ή λίγο χυμό λεμονιού στο μαγείρεμα.

🌟 Για μια πιο πικάντικη εκδοχή, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι στο βήμα 7.

🌟 Φροντίστε να προσαρμόσετε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

🌟 Είναι απαραίτητο να ανακατεύετε το μείγμα περιστασιακά στο μαγείρεμα για να βρείτε ομοιόμορφη κατανομή των γεύσεων.

< p>

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
6g

Υδατάνθρακες
27 g

Πρωτεΐνη
5 g

Ίνα
7g

Βιταμίνη C
45% DV

Βιταμίνη Α
120% DV

Σίδερο
10% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τα μπιζέλια Sultani με τα πορτοκάλια και τα καρότα σε μια όμορφη πιατέλα για να αναδείξετε τα ζωηρά του χρώματά του. Μπορείτε να το γαρνίρετε με κλωνάρια φρέσκου κόλιανδρου για μια κομψή πινελιά. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ρύζι μπασμάτι στον ατμό, ψωμί ναάν ή ακόμα και κινόα. Για μεγαλύτερη ποικιλία, μπορείτε να το σερβίρετε μαζί ως συνοδευτικό με ψητό κοτόπουλο ή ψηλά λαχανικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα, να μεταφέρετε τα κρύα μπιζέλια σουλτάνι με τα πορτοκάλια και τα καρότα σε αεροστεγές δοχείο και ψύξη. Μπορεί να αποθηκευτεί έως και 3 ημέρες. Ζεστάνετε ξανά απαλά σε τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ο αράκας σουλτανίου είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και παρέχει απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα, συμβάλλοντας στην καλύτερη θέση και τη γενική υγεία. Τα πορτοκάλια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα και προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Τα καρότα είναι γεμάτα με βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα, προάγοντας την καλή όραση και υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, τα καρότα παρέχουν διαιτητικές ίνες για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών δημιουργεί ένα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνες και μετάλλα. Η συνταγή του σουλικού αρακά με τα πορτοκάλια και τα καρότα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά παρέχει επίσης μια σειρά από προϊόντα για την υγεία, όπως βελτιωμένη πέψη, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και υποστήριξη για την υγεία των ματιών.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν οι γεύσεις αυτού του πιάτου, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλες συνταγές που περιλαμβάνουν μπιζέλια, πορτοκάλια και καρότα. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  1. Σαλάτα με μπιζέλια και πορτοκάλι: Συνδυάστε φρέσκα πράσινα μπιζέλια, τεμαχισμένα πορτοκάλια και ψιλοκομμένα καρότα με ένα πικάντικο dressing εσπεριδοειδών για μια δροσερή σαλάτα.

  2. Σούπα καρότου και πορτοκαλιού: Δημιουργήστε μια κρεμώδη σούπα ανακατεύοντας μαγειρεμένα καρότα, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και ζεστά μπαχαρικά όπως τζίντζερ και κανέλα.

  3. Τηγανισμένα μπιζέλια και καρότα με γλάσο πορτοκαλιού: Τηγανίστε τα μπιζέλια και τα καρότα μέχρι να γίνουν τραγανά και μετά να κάνετε ένα γλυκό και αλμυρό γλάσο πορτοκαλιού για ένα γευστικό συνοδευτικό.

  4. Καρότα γλασέ με πορτοκάλι με πουρέ αράκα: Ψήστε τα καρότα μέχρι να καραμελώσουν και να γλασάρουν με χυμό πορτοκαλιού και μέλι, σερβίρετε μαζί με ένα μεταξένιο πουρέ αρακά για μια κομψή παρουσίαση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από τις ζωντανές γεύσεις της μεσογειακής και της μεσαίας κουζίνας. Ο συνδυασμός μπιζελιών, πορτοκαλιών και καρότων δείχνει τη χρήση φρέσκων, εποχιακών συστατικών που είναι άφθονα σε αυτές τις περιοχές. Σεφ γνωστοί για την εξειδίκευσή τους στη μεσογειακή κουζίνα, όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Sami Tamimi, έχουν δώσει έμπνευση για τη δημιουργία καινοτόμων και γευστικών πιάτων χρησιμοποιώντας απλά, υγιεινά υλικά.

Με την εμφύσηση αυτών των κλασικών συστατικών με ένα άγγιγμα δημιουργικότητας, αυτή η συνταγή προσφέρει μια μοναδική αλλαγή στις παραδοσιακές γεύσεις, προσφέροντας μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας. Συγκεντρώστε λοιπόν τα υλικά σας, αναδείξτε το εσωτερικό σας σεφ και απολαύστε τη νοστιμιά του μπιζελιού Σουλτάνι με τα πορτοκάλια και τα καρότα!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button